Ден за по-чист въздух 

 Чистият въздух зависи от всеки един от нас „
 

Ние от Inokim Bulgaria се присъединяваме към борбата за по-чист въздух, като се включваме в инициативата Ден за по-чист въздух, организирана от Столична община на 16 ноември 2018 г. Участие в първата в България подобна инициатива ще вземат много училища, институции, представители на бизнеса и граждани.

Ден за по-чист въздух се отбелязва в различни държави , като във Великобритания, всяка година е в различни градове.Основната цел на инициативата е да повиши вниманието на гражданите върху мерките, които всеки един от нас може да предприеме за по-чист въздух. Денят е избран така, че да бъде максимално близко до предстоящата зима, когато предвид характера на замърсяването на въздуха в София се очакват дни с превишения на фини прахови частици (ФПЧ).

Бъдете част от нещо по-голямо

Замърсяването на въздуха в България, в частност София, е огромно предизвикателство за обществото, но всички ние можем да бъдем част от решението. Присъединете се към нашите колеги, за да изчистите въздуха като част от инициативата за чист въздух.

Какво може да направите за по-чист въздух?

  • Винаги, когато можете, избирайте да ходите пеша. Избирайте маршрути, които не са натоварени от коли и преминават през паркове и градини.

  • Използвайте алтернативни методи за придвижване, като колело, екетрически скутер или електромобил.

  • Ако все пак се налага да се возите с кола до работа, помислете дали не можете да се комбинирате с други колеги, които живеят по вашия маршрут. Така заедно ще намалите колите на пътя.

     

Чистотата на атмосферния въздух е съвременно предизвикателство, характерно за големите градове. Заради интензивния трафик в София, както и поради високия брой домакинства, които се отопляват на твърдо битово гориво, градът всяка зима се изправя пред предизвикателството за поддържане на  ФПЧ трайно в нормите. Това предизвикателство става още по-сериозно в дни, в които поради специфичното географско разположение на града (в котловина), се появяват инверсии, които буквално „затапват“ мръсния въздух и възпрепятстват разсейването на фините прахови частици и проветряването му.

Точно в тези (най-често зимни) дни, усилията за по-чист въздух на всеки един от нас, са изключително важни.

Екологични средства за придвижване 

Скутерите от марката Inokim предлагат алтернативни възможности за придвижване, проектирани са да бъдат ефективни, екологични и икономични. Средната продължителност на пътуването от дома до работното място е около 6 км до 7 км. Нашите сгъваеми електрически скутери ще премахнат необходимостта от шофиране и ще ви накарат да отидете там, където трябва да сте, без да използвате автомобил, който консумира бензин.

Inokim Bulgaria се ангажира да намали въздействието на автомобилите, отделящи вредни газове. Градската мобилност е от съществено значение и оказва влияние върху качеството ни на живот. Нека да превърнем местата в които живеем по-чисти и по-красиви, като помогнем за намаляване на вредните емисии във въздуха.

 

Leave a Reply